Louboutin vs copycats - part 2

Christian Louboutin is op dreef. Klaagde hij eerst Yves Saint Laurent aan voor het kopiëren van zijn beroemde rode zolen, dit keer heeft hij het gemunt op Carmen Steffens of Brazil.

Eerlijk is eerlijk, wij dachten dat met het aanklagen van YSL de kous wel af zou zijn. Maar voor Christian Louboutin was dit slechts het startschot voor de jacht op copycats, zo het lijkt.


De geestesvader van De Rode Zool is duidelijk not amused met alle schoenenlabels die het in hun hoofd halen mee te liften op zijn verworven succes. Dit keer moet footwear-merk Carmen Steffens of Brazil het ontgelden.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Eerder deze week klaagde Louboutin YSL al aan >

 

VANDAAG IS ROOD

Het in São Paulo gevestigde bedrijf beweert in een officieel statement echter dat het niet eens gaat om dezelfde tint rood. En dat het bedrijf al sinds de start, in 1996, schoenen met zolen in allerlei kleuren produceert. Incluis rood. Ver voor Louboutin in 2008 zijn rode zolen liet patenteren dus.

 

BRING IT ON

‘Wij zijn er klaar voor om het bewijs te leveren dat wij al gekleurde zolen, inclusief rode, produceerden voordat Mr. Christian Louboutin deze populariseerde’, liet Gabriel Spaniol volgens WWD in het officiële statement opnemen. En ook Carmen Steffens’ directeur in de VS, Mark Willingham, liet weten optimistisch te zijn over deze zaak.

 

Mr. Louboutin was niet bereikbaar voor commentaar. Stilte voor de storm? We zullen het vast snel weten.

 

Andere schoenenkoning Jimmy Choo koopt zijn label toch níet terug >