Decarnins opvolger bijna bekend

Spanning en sensatie: Balmain maakt over twee tot drie dagen haar nieuwe hoofddesigner bekend. En, hou je vast, het gaat om een onbekende ontwerper.

Het Franse modehuis moest onlangs afscheid nemen van hoofddesigner Christophe Decarnin. De reden is nog steeds niet helemaal duidelijk. Wel kampt het creatieve brein met psychische problemen en constateerden doktoren zelfs depressiviteit.

 

Maar boze tongen beweerden dat verschillen in mening tussen Decarnin en directeur van Balmain, Alain Hivelin, ook hebben meegewogen.

 

DE OPVOLGER
Hoe dan ook, na vijf jaar met groot succes voor het Franse modehuis te hebben gewerkt, kwam er dus een einde aan de samenwerking. Maar een insider laat nu weten dat Balmain over twee à drie dagen Decarnins opvolger al bekend zal maken.

Advertisement - Continue Reading Below

 

En het blijkt te gaan om een zeer onbekende naam. ‘Christophe was een onbekende in de modewereld toen hij naar Balmain kwam,’ verklaart de bron aan de Britse ELLE. ‘De eigenaren willen ook dit keer minder bekend talent steunen.’

 

Wie-o-wie wint de strijd om de Jean Paul Gaultier-aandelen? >

 

Decarnins opvolger wacht echter wel een behoorlijk zware taak. De directeur van Balmain, Alain Hivelin, laat immers in een verklaring weten dat de nieuwe hoofdontwerper Decarnins succes van de ripped jeans en de breedgeschouderde blazers moet zien te evenaren. Geen appeltje-eitje lijkt ons zo.