DvF prijzencircus

De prijzen stromen binnen bij Diane von Furstenberg. Nieuw in de prijzenkast: de Jacqueline Kennedy Onassis-medaille van de Municipal Art Society van New York.

Het afgelopen jaar duikt de iconische modeontwerpster overal op, en draagt ze overal haar steentje aan bij. Zo is Diane von Furstenberg voorzitster van het Council of Fashion Designers of America, dat zich inzet voor gevestigde ontwerpers en prijzen uitreikt aan nieuw talent en stijliconen. Daarnaast heeft ze haar eigen DvF-awardshow voor power-vrouwen. En zet ze zich in voor voor verschillende goede doelen, zoals de wederopbouw van het Meatpacking District. Plus was von Furstenberg de belangrijkste pleitbezorger voor de redding van de High Line. Zouden we bijna vergeten dat ze ook een eigen kledinglijn heeft…

Advertisement - Continue Reading Below

AWARD OF COURAGE
Waar Diane von Furstenberg de tijd vandaan haalt om prijzen in ontvangst te nemen? Wie het weet… In februari dit jaar ontving ze al de amFar’s Award of Courage, een prijs voor diegene die een onderscheidende bijdrage levert aan de strijd tegen hiv en aids. Grote namen als Elizabeth Taylor en Bill Clinton gingen von Furstenberg al voor.

JACQUELINE KENNEDY ONASSIS-MEDAILE
Koud twee maanden later mag de ontwerpster weer het erepodium op: tijdens een jaarlijks fondsenwervengala van Municipal Art Society van New York neemt von Furstenberg de Jacqueline Kennedy Onassis-medaille in ontvangst. De MASNYC reikt deze award uit aan individuelen wiens werk of daden een verbluffende bijdrage hebben geleverd aan de stad New York. En laat Diane von Furstenberg nou een rol hebben gespeeld bij de herontwikkeling van het Meatpacking District. En was ze de reddende engel voor het behoud van de High Line. Chapeau Diane!

Oeps! Ook von Furstenberg maakt af en toe een foutje, waar ze haar excuses voor moet aanbieden >