Sarah Burton naar Dior?

Er wordt gefluisterd dat Alexander McQueens Sarah Burton mogelijk John Galliano’s vervanger wordt.

Meest gelezen

De zoektocht naar de nieuwe John Galliano neemt bijna ‘France Next Top Designer'-achtige hoogtes aan. Hoewel Bernard Arnault, CEO van LVMH (waar Dior onder valt) er op staat dat er geen haast wordt gemaakt met het benoemen van een opvolger voor de ontslagen Galliano, zouden zijn adviseurs juist met een nieuw kandidatenlijstje op de proppen zijn gekomen. Die natuurlijk vervolgens weer is uitgelekt.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Volgens WWD staan – hou je vast – Riccardo Tisci, Tom Ford, Hedi Slimane, Olivier Theyskens, Nicolas Ghesquière, Alber Elbaz, Haider Ackermann en Prabal Gurung op de gegadigdenlijst. Weinig schokkend, aangezien deze namen al sinds het vertrek van Galliano op internet rondcirculeren. Maar hoogst verbazingwekkend is hekkensluiter van het lijstje Sarah Burton, designer en voormalig rechterhand van Alexander McQueen.

Meest gelezen

 

BYE BYE MCQUEEN?

Zou Burton echt haar loyaliteit aan McQueen opzij zetten voor een nieuwe carrière bij Dior? Net nu ze door iedereen geroemd wordt om de manier waarop ze het modehuis staande en de handtekening van Alexander McQueen in ere houdt? Wij kunnen het amper geloven.

 

ROYAL ROMANCE

De reden waarom Burtons naam op de lijst terecht is gekomen, is volgens WWD dat zij grote kans zou maken dé bruidsjurk van queen-to-be Kate Middleton te mogen ontwerpen – ondanks dat Burton dit zelf stellig ontkent. Bernard Arnault is volgens een onbekende bron idolaat van royals en hij zou het dan ook geweldig vinden om ‘het nieuwe Dior’ tegelijkertijd te 'lanceren' met het trouwen van de nieuwe generatie van het Britse koningshuis. Ook Lady Di droeg in haar tijd immers bij aan een hype rondom het image van het modehuis, door veelvuldig in Dior te verschijnen.

 

Hou op ELLE's Wedding channel het laatste nieuws over Kates jurken-gate in de smiezen >

 

Heeft royalty insider Yvonne York het dan toch niet bij het juiste eind met haar bewering dat Sophie Cranston de eer heeft gekregen Kate's jurk te ontwerpen? Of staat Sarah Burton om andere redenen op de wanted-lijst van Dior? De tijd zal het ongetwijfeld leren…


PS - Givenchy’s hoofddesigner Riccardo Tisci zou vooral hoog op de lijst staan omdat hij de persoonlijke favoriet is van Delphine Arnault. Juist, Bernard’s dochter én de plaatsvervangend managing director van Dior.

 

Bekijk Sarah Burtons a/w 2011-collectie voor Alexander McQueen >