Tom Ford op Times 100 lijst

Op het Times 100-lijstje met meest invloedrijke personen van 2011: Tom Ford.

Hij mag dan al negen jaar niet meer voor Gucci werken, zijn status quo wordt voortdurend in de gaten gehouden. En niet alleen door menig modeminnaar. Ook Time Magazine hield de ontwerper in de smiezen bij het maken van de jaarlijkse Times 100 lijst, de lijst voor de meest invloedrijke mensen ter wereld.


EREPLEK
Honderd plaatsen, maar slechts één modenaam preikt op de Times 100 lijst van dit jaar. Een ereplek dus voor Tom Ford (of eigenlijk: Thomas Carlyle Ford). Welvediend, overigens. Met de lancering van zijn women’s wear collectie vorig jaar, bracht hij eigenhandig de intimiteit van de ouderwetsche modeshows terug door slechts één fotograaf (Terry Richardson) toe te laten. Ford had schoon genoeg van de snelheid in de modewereld en creëerde een intieme setting bij zijn show.

Advertisement - Continue Reading Below


Daarnaast hoort een beetje modeontwerper anno 2011 over een uitgebreid cv te beschikken. Zo ook Ford. Hij voegde er o.a. filmmaken, make-up produceren, zonnebrilllen ontwerpen en geurwaters fabriceren aan toe. Met als kroon op z’n noeste arbeid de 28ste plek op de lijst. Congrats, Tom!


De Times 100 lijst van dit jaar is overigens een bijzondere mix van namen. Op het lijstje o.a. Kate en William, Lady Gaga, Michelle Obama, Justin Bieber en Gaddafi. Bekijk de volledige lijst op Time.com


Shop de trouwnagellakjes van Essie >

 

PS: Ook Tom Fords naam klinkt regelmatig als mogelijke vervanger van Galliano bij Dior. Wie-o-wie gaat het worden? >