Designer-update: MacGibbon weg bij Chloé

De stoelendans in modeland gaat gestaag door. Dior, Gianfranco Ferré, Cacharel; allemaal zijn ze op zoek naar een nieuw ontwerpbrein. Chloé heeft haar nieuwe talent al gevonden.

Het begon allemaal met Galliano-gate. Het creatieve genie achter Christian Dior was niet langer welkom als creatief directeur en de modewereld stond op z’n kop.

 

Vervolgens besloot Balmain een nieuwe kracht aan te nemen. Zo werd Christophe Decarnin – de man achter de breedgeschouderde jasjes en ripped jeans – vervangen voor Olivier Roustein. En ook Louis Vuitton zei de Nederlandse ontwerper Paul Herbers gedag en verwelkomde de Britse Kim Jones voor haar mannenlijn.

Advertisement - Continue Reading Below

 

STOELENDANS
Maar da’s nog lang niet alles. Zo werd vanochtend bekend gemaakt dat ontwerpster Clare Waight Keller (in maart vertrokken bij Pringle of Scotland) Hannah MacGibbon bij Chloé gaat opvolgen.

 

MacGibbon stond sinds 2008 aan het hoofd van Chloé, maar zou volgens het Franse label ‘nieuwe, andere projecten willen gaan doen’. Alistair Carr heeft nu de touwtjes in handen bij Pringle. De Britse en werkt al aan de nieuwe resort collectie van het label.

Meest gelezen

 

Hekkensluiters zijn Gianfranco Ferré, Cacharel, Azzaro, Kenzo en Trussardi, die ook allemaal een nieuw creatief directeur willen aannemen. Hoe, wie, waarom en wanneer is nog niet bekend…

 

GALLIANO’S OPVOLGER
Toch zijn alle ogen vooral nog steeds gericht op John Galliano versus Christian Dior. Zo wordt er gefluisterd dat donderdag – wanneer Galliano terecht staat voor zijn antisemitische opmerkingen – door Dior en LVMH wordt aangekondigd op welke datum ze de nieuwe ontwerp(ster) bekend maken.

 

Nog steeds staat volgens insiders Sarah Burton van McQueen – en degene achter Kate Middletons trouwjurk – hoog op de lijst van LVMH-baas Bernard Arnault.

 

Lees hier het laatste nieuws omtrent Galliano >