Karen Elson X Nine West

Karen Elson kruipt in de ontwerppen en komt met een accessoirescollectie voor modeketen Nine West.

Model, zangeres en….designer? De roodharige Karen Elson – vrouw van rocker Jack White – kan werkelijk alles. Tussen alle campagnes door had de Britse blijkbaar nog een gaatje in de agenda om een hebberigmakende accessoirescollectie te ontwerpen.

 

VINTAGE AMERICA COLLECTION
Samen met het Amerikaanse Nine West bedacht Elson de ‘Vintage America Collection’. Een lijn met o.a. tassen, schoenen en sieraden gebaseerd op haar bohemien-stijl en burlesque-danseressen.

Advertisement - Continue Reading Below

 

De 32-jarige Elson is met deze capsulecollectie in goed gezelschap. Vivienne Westwood, Thakoon en Sophia Kokosalaki werkten eerder al samen met de modeketen. Hebben? Karens collectie ligt vanaf aanstaande herfst in de Nine West-winkels. Ook voor de campagne – die in september uitkomt – staat de roodharige schone model.

 

Clare Waight Keller gaat voor modehuis Chloé aan de slag >

 

Jammer: er is (nog) geen Nine West-winkel in Nederland en verschepen naar Europa doen ze niet. Dan alleen maar kijken en niet kopen via ninewest.com/vintageamerica.

 

PS – Zanger Pete Doherty klust ook bij en stort zich op een heuse kledinglijn. De ex van Kate Moss gaat samen met het Franse merk The Kooples aan de slag met een mini-collectie voor mannen en vrouwen. Denk aan: flanellen blazers, Sovjet-achtige jassen met bontkragen en T-shirts bedrukt met Pete’s eigen schilderijen en schetsen. De ontwerpen moeten vanaf oktober in de winkels hangen.