Georgia May Jagger X Marc Jacobs

Georgia May Jagger vecht – letterlijk – voor het goede doel, als het nieuwe gezicht van Marc Jacobs Fight Like a Girl-campagne tegen borstkanker.

De 19-jarige Georgia May Jagger – dochter van Rolling Stone Mick en Jerry Hall – hijst zich in bokshandschoenen voor het goede doel. Samen met ontwerper Marc Jacobs probeert ze zo veel mogelijk geld op te halen voor ‘Fashion Targets Breast Cancer’, een initiatief van het Ierse warenhuis Brown Thomas.

 

Eerder ontwierpen ook Diane von Furstenberg, Paul Smith en Tory Burch al tassen voor dit goede doel.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Pssst… Stella McCartney ontwerpt voor de Olympische Spelen 2012 >

 

MISS MARC
Georgia May wilde naar eigen zeggen dolgraag meedoen aan de Fight Like a Girl-campagne, omdat bij de tweelingzus van haar moeder in 1998 ook borstkanker werd ontdekt. De boksposes bleken bovendien gesneden koek voor het Londense model, die zich geregeld flink uitleeft tijdens Thai Chi-lessen.

 

Marc Jacobs op z’n beurt creëerde een speciale limited edition draagtas met zijn zelfverzonnen karakter voor de Marc by Marc Jacobs-lijn ‘Miss Marc’ in de hoofdrol. Het gezellige cartoontje op de tas draagt – net als Jagger – grote bokshandschoenen, roze shorts en een shirt waar ‘Fight Like a Girl’ (Marcs campagneslogan) op prijkt. Wij zijn fan.

 

De Marc by Marc Jacobs limited edition tas kost € 35 en de gehele opbrengst gaat naar Europa Donna Ireland en Action Breast Cancer. Meer info en verkoopadressen: www.brownthomas.com