Derek Lams diffusion-lijn

Modeontwerper Derek Lam komt met een nieuwe ready-to-wear-collectie; 10 Crosby.

De nieuwe lijn is vernoemd naar het adres van Lams boetiek in New York. Vanuit zijn aangrenzende kantoor heeft de designer perfect uitzicht op de trendy straten van Soho. En daar haalde-ie dan ook zijn inspiratie voor een diffusion-lijn vandaan; een casual, (in prijs) toegankelijkere dameslijn.

Derek Lam lonkte al langer naar ‘goedkopere’ producten. Zo ging-ie de samenwerking aan met Ebay >

SO(HO) BEAUTIFUL
De 10 Crosby-collectie bevat verschillende elementen van zijn reguliere collecties. Zo liet Derek zijn voorkeur voor jersey en sportieve kleding maar al te graag in een meer alledaagse manier terugkomen. ‘Met deze collectie wil ik toegankelijke kleding maken die wel nog de waarde en integriteit van het ontwerp hebben.’ Aldus Derek Lam op WWD.

Advertisement - Continue Reading Below

Derek Lam voor Ebay is nu online verkrijgbaar >

SOPHISTICATED WOMAN
‘We hebben gekeken naar welke merken er zijn voor vrouwen tussen de 20 en 45 jaar en we hebben het idee dat er juist voor die vrouw weinig is’, vertelt Kristina Markovic, senior vice president van Derek Lam aan WWD. ‘Het gaat om de vrouw die een druk leven leidt en een outfit nodig heeft die haar vanuit de dag, de nacht in brengt.’

Vanaf 1 november ligt de 10 Crosby-collectie in de winkels, het is nog niet bekend of en waar de collectie in Nederland verkrijgbaar zal zijn.

Modeontwerper Jason Wu is gesignaleerd op het wereldwijdeweb >