Nicholas Kirkwood x Keith Haring

Wat gebeurt er als een briljante Britse schoenenontwerper zijn werk samenvoegt met dat van een iconische – inmiddels overleden – kunstenaar uit NYC? Dan krijg je de magische collectie van Nicholas Kirkwood en Keith Haring.

Precies een jaar geleden kwam het nieuws ons ter ore dat Nicholas Kirkwood een schoenencollectie zou ontwerpen met de tekeningen van de in 1990 overleden kunstenaar Keith Haring. Welnu, het moment is daar: de collectie die ons een instant geluksgevoel bezorgt, is af.


SWAROVSKI AAN JE VOETEN
De modemedia liepen natuurlijk over van de speculaties, maar de geruchten rondom de vermeende collectie waren wel erg ruim genomen. Fluogroen, hier en daar wat roze en python, swirly cut-outs en een met verf bekladde stilettohak? Mais non, de collectie schittert van de Swarovski-kristallen, bijzondere hakken en strakke vormgeving.

Advertisement - Continue Reading Below


Ook Giuseppe Zanotti is niet vies van een stel kristallen op het schoenwaar >


In de collectie komen de o-zo-iconische tekeningen van Keith Haring terug op de haast architectonische schoenontwerpen van Nicholas Kirkwood. Het resultaat: elf ontwerpen, waaronder een stel laarzen dat is gemaakt van zo’n 100.000 Swarovski-kristallen. Met in plaats van een hak onder de over-de-knie laarzen, een stel rolschaatswielen (!).


Het opvallende schoeisel is te bewonderen in de Londense boetiek (5 Mount Street) van Nicholas Kirkwood en via het blog van Colette.fr.


United Nude komt met een stel schoenen die je zelf in elkaar kunt zetten >