Veiling: Marilyn Monroes jurk

De meest iconische jurk ooit van Marilyn Monroe gaat onder de hamer.

Meest gelezen

Wie kent ‘m niet. De witte cocktailjurk uit de film The Seven Year Itch. Die wereldberoemd werd dankzij het befaamde shot met Marilyn Monroe en de – oeps! – opwaaiende jurk. Welnu, wilt u deze scène exact nabootsen? Tast diep, heel diep in de buidel en biedt. Deze jurk en andere outfits uit bekende filmmomenten gaan bij een Amerikaans veilinghuis onder de hamer.

Overigens zijn de andere veilingstukken ook niet de minste. Denk aan de My Fair Lady-jurk van Audrey Hepburn, de pakken van De Dikke en de Dunne; Laurel en Hardy en de kostuums van Julie Andrews in The Sound of Music.

Advertisement - Continue Reading Below

Ook het hoedje van Beatrice leverde een fiks aantal euro’s op >

MUSEUM
De bedoeling was ooit dat de filmstukken een eigen museum zouden krijgen, maar helaas gaat dat niet door. Actrice Debbie Reynolds, die er een kleine vijftig jaar (!) over deed om de collectie bij elkaar te krijgen, stelt de voorwerpen nu beschikbaar aan veilinghuis Profiles in History. Noteer: vanaf 18 juni kan er geboden worden en wie weet loop jij misschien wel in dé bloedeigen jurk van Marilyn Monroe.

Meest gelezen

Let wel: het roze satijnen jurkje van Marilyn, waarin ze in Gentlemen Prefer Blondes het nummer Diamonds Are a Girl’s Best Friend zingt, werd eerder al geveild voor een schamele 256.000 euro. Dus u bent gewaarschuwd. Er is nog geen schatting van wat de witte cocktailjurk zal opleveren. Maar we gaan er vanuit dat die de roze flink zal overstijgen.

Ga even terug in de tijd en bekijk hoe onschuldig Monroe in dé jurk schittert: