Bas Kosters X Zeeman

Deze zag je vast niet aankomen; Bas Kosters gaat een samenwerking aan met… Zeeman!

De kleurrijke designer is inmiddels meester in collabo’s. Bugaboo? Check. Heineken? Check. De Bijenkorf, Barbie en Designers Against Aids? Been there done that. Maar komend seizoen kan Bas een nieuwe unieke samenwerking aan zijn portfolio toevoegen.

 

Zien: Bas Kosters @ AIFW a/w 2011 >


DESIGN VOOR EEN PRIKKIE
Kosters ontwerpt een limited collectie ondergoed en nachtkleding voor de goedkope textielketen Zeeman. Geniaal, als je het ons vraagt. En die mening delen ongetwijfeld velen met ons. Gezien de hype rondom de customized boxers en hipsters van diezelfde textielknaller vorig jaar, voorspellen wij alvast een run op de Bas Kosters X Zeeman-exemplaren.

Advertisement - Continue Reading Below

 

De collectie is speels en heeft een seventies Amerikaans sportswear-gevoel. De kleurrijke prints, geïnspireerd op de tatoeages van matrozen, ontwikkelde Bas speciaal voor de samenwerking met Zeeman.

 

September 2011 liggen Bas’ broekies in de bekende blauw/gele schappen van de Duitse, Franse en Benelux-vestigingen van de keten.


PS – Ook mode illustrator Piet Paris doet eens gek. De beste man sloeg aan het schetsen voor the one and only Sinterklaas. Samen met Arjan Ederveen brengt-ie eind dit jaar in opdracht van Douwe Egberts een boek over de kindervriend uit. ‘Ik kan nog niets over het verhaal verklappen, maar ik verzeker je dat het erg grappig is’, aldus Piet Paris aan De Telegraaf.