Cacharels nieuwe hoofdontwerpers

Dawei Sun en Ling Liu zwaaien vanaf nu met de creatieve scepter bij Cacharel.

Het Franse Cacharel was naar eigen zeggen toe aan een flinke make-over. Zie daar Dawei Sun en Ling Liu. Gisteren maakte het Franse label bekend dat dit Chinese modeduo vanaf nu aan het creatieve roer staat van Cacharel.

 

Gaat Haider Ackermann naar een ander label? >

 

STOELENDANS
Even bijpraten. Cacharel werd in 1962 opgericht en zorgde voor instant succes met snoezige bloesjes. Na een reeks succesvolle parfums, zoals Anaïs Anaïs, ging het echter steeds slechter met ’t label. Vele nieuwe hoofdontwerpers volgden, maar pas in 2009, onder leiding van Cédric Charlier, bleek het beter te gaan.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Maar, tot ieders verbazing, kondigde het Franse modehuis begin dit jaar toch het vertrek van Charlier aan. Nu aan Dawei Sun en Ling Liu de taak om voor een flinke shot vernieuwing te zorgen.

 

De Chinese Liu en Sun zijn geen onbekenden in de modewereld. Liu werkte eerder al voor Nicolas Ghesquière bij Balenciaga en Stefano Pilati bij YSL. Ook Sun ontwierp bij Balenciaga om daarna nog eens vijf jaar onder John Galliano te zwoegen.

 

Wat voor ontwerpen we van de twee kunnen verwachten? Androgeen, erg couture-ish en veel boterzachte stoffen. In oktober, tijdens de Parijse Fashion Week, kunnen we de eerste Cacharel-ontwerpen van het duo bewonderen.

 

Zien! De winnaars van de CFDA Fashion Awards 2011 >