Karl Lagerfeld ontwerpt champagneglazen

Nippen aan een Karl Lagerfeld? Het kan! Der Kaiser presenteerde gisteren de kristalcollectie die hij voor het Zweedse glasmerk Orrefors ontwierp.

Orrefors by Karl Lagerfeld heet ‘ie, en hij bestaat uit glazen én vazen. De collectie is strak, lang en slank en heeft dezelfde kleuren als Karls befaamde outfits: zwart, wit en transparant. Voor ieder glas is er ook een onderzetter, met de initialen van Karl Lagerfeld erin gegrafeerd.

DUITSE DUIZENDPOOT
Inmiddels is het CV van Lagerfeld er eentje waar je u tegen zegt. Karl is modeontwerper, illustrator, fotograaf, regisseur en… nu dus ook glasontwerper. ‘Ik geniet het meest als ik iets doe wat ik nooit eerder heb gedaan’, verklaart de Duitse duizendpoot aan Vogue.

Advertisement - Continue Reading Below

Al gezien? Karl Lagerfelds filmwerk voor Chanel >

DAT VERDIENT EEN BLOEMETJE
De collectie is vanaf september verkrijgbaar. Voor de glazen reken je 75 euro af. De vazen kosten een iets flinkere duit: 1.100 euro, maar dan heeft je blommetje wel een heul knap jasje. In Amsterdam zullen Maison de Bonneterie en Romeo Vetro de collectie verkopen, in Eindhoven kun je terecht bij W. van der Vloed en Haagse liefhebbers wederom bij Maison de Bonneterie.

Meest gelezen

Als allereerste diep in het Lagerfeld-glaasje kijken? Op www.orrefors.com/karllagerfeld kun je je aanmelden op een mailinglist die je een uitnodiging verstuurt voor een web only pre-sale.

PS - De tijd en locatie van de Chanel Couture show volgende maand werden onlangs bekend gemaakt en wat blijkt? Karl Lagerfeld verplaatst de show van de middag naar de avond. Pas om tien uur ‘s avonds stuurt hij zijn creaties de catwalk van het Parijse Grand Palais op. Zou de beste man aansturen op een aansluitende knalfuif met de voltallige front row crowd?

Lagerfeld is ook niet vies van een goed potje filosoferen >