Hedi Slimane’s comeback

Modewereld, maakt u klaar voor Hedi Slimane’s terugkeer naar modeland.

Er zijn nog al wat veranderingen gaande wat betreft modeontwerpers en hun labels. Galliano-gate, Christophe Decarnin in rehab, een nieuwe hoofdontwerper voor Cacharel… Om maar wat te noemen. En dit alles kan natuurlijk niet geschieden zonder de nodige roddels en geruchten.


Meer modenieuws; Hussein Chalayan schrapt Hussein >


HEDI SLIMANE JEANS?
Eén ding is in ieder geval zeker: oud-Dior-designer Hedi Slimane heeft wel dégelijk zin in een comeback naar de designerwereld, zo laat hij weten aan Vogue. ‘Ik zou mijn eigen jeanslijn kunnen beginnen, bijvoorbeeld. Jeans zijn een nobel onderdeel van de mode, haast sociaal terrein. Aan de andere kant hou ik niet van de combinatie van high fashion en high street. Je moet weten wat jouw plaats is. Ik hoor in het hogere segment mode. Dat is iets wat ik altijd heb gevoeld en heb omarmd. Ik hou van de beste kwaliteit, de beste stoffen en het meest creatieve veld in mode. Ik hoor in deze wereld.’ Aldus de alleskunner tegen Vogue.

Advertisement - Continue Reading Below


Wanneer de beste man precies terugkeert in het vak waar hij zo van houdt, is nog niet bekend.


TISCI VOOR DIOR?
Over een eventuele comeback naar Dior laat Slimane zich niet uit. Net als andere designers die op de lijst van kansmakers staan. Collega-designer Donatella Versace kon haar nieuwsgierigheid niet meer inhouden en vroeg veelvuldig getipt Galliano-opvolger Riccardo Tisci het hemd van het lijf tijdens een interview voor Interview Magazine. Hij gaf aan zich nog prima thuis te voelen bij modehuis Givenchy. Wordt ongetwijfeld vervolgd…


Ondertussen houdt Karl Lagerfeld zich bezig met, nu ja, wat niet eigenlijk? Dit keer ontwierp hij champagneglazen >