Azzedine Alaïa wijst Dior af

Azzedine Alaïa is door Dior gevraagd om John Galliano op te volgen. Maar och, de Tunesische ontwerper bedankte vriendelijk.

Een rits ontwerpers werden genoemd als opvolger van John Galliano bij Dior. Riccardo Tisci, Alber Elbaz, Haider Ackermann, Sarah Burton... Niemand zag echter Azzedine Alaïa aankomen.

 

NIET GEÏNTERESSEERD
De 71-jarige ontwerper verklapte aan Vanessa Friedman van de Financial Times dat hij inderdaad is benaderd door het Franse modehuis, maar dat ‘ie ‘flattered, but not interested’ is. Ook laat Alaïa aan de journaliste weten ‘t verhaal van Galliano erg zielig te vinden en dat hij geen deel wil uitmaken van Diors volgende hoofdstuk. Duidelijke taal, lijkt ons zo.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Al gehoord? In juli maakt Azzedine Alaïa tijdens de Parijse Couture Week zijn heuse comeback >

 

Gekke keus? Niet echt. Azzedine Alaïa staat bekend om zijn ultravrouwelijke, dramatische robes en is gespecialiseerd in haute couture, net als Dior. Bovendien schijnen de creatief-directeuren van Diors costume jewelery-afdeling, Camille Miceli en Victoire de Castellane, vaak van top tot teen gekleed te gaan in Alaïa. Inkoppertje. Helaas ziet de al 71-jarige Alaïa ’t baantje dus niet zitten.

Meest gelezen

 

Hoezee! Donatella Versace is de nieuwe gastdesigner van H&M >

 

MORGEN: GALLIANO’S RECHTSZAAK
Over Dior gesproken… Morgen begint de rechtszaak tegen John Galliano naar aanleiding van zijn antisemitische uitspraken. Volgens insiders zit de 50-jarige ontwerper nog steeds in de afkickkliniek in Arizona om van zijn alcoholverslaving af te komen, maar zal ‘ie morgenmiddag wél in de rechtszaal verschijnen. Wanneer Galliano schuldig wordt bevonden riskeert ‘ie zes maanden in de cel en een boete van € 22.500. Auch…