Bill Gaytten nieuwe hoofddesigner John Galliano

We weten – eindelijk – wie ’t ontwerpstokje van John Galliano bij zijn eigen label mag overnemen. Bill Gaytten luidt zijn naam.

Gaytten is geen onbekende – hij verrichtte eerder al noeste arbeid als lid van Galliano’s vaste ontwerpteam. Afgelopen vrijdag zagen we hem op Parijs Fashion Week al even als nieuwe frontman van het modelabel toen hij het applaus in ontvangst mocht nemen bij Galliano’s menswear-show. Dit was de eerste collectie die sinds Galliano’s ontslag bij zijn eigen label werd gemaakt. Galliano’s voormalige ontwerpteam nam hiervoor de honneurs waar en nu is dus bekend gemaakt dat Bill Gaytten officieel tot nieuwe hoofddesigner is benoemd.

Advertisement - Continue Reading Below


Wij horen u denken: Galliano zonder Galliano? Volgens CEO Pierre Denis kan ‘t. ‘Het creatieve ontwerpteam is het hart van het bedrijf. Het is deze creatieve energie en dit talent dat in staat is het DNA van Galliano te vangen, met originaliteit en vernieuwende ideeën,’ aldus Denis aan WWD.


Galliano’s laatste show voor zijn label zien? Bekijk ‘m hier >

GALLIANO NIET MEER WELKOM
Even leek het er op dat John Galliano himself zou retourneren bij zijn label. The New York Times modejournaliste Cathy Horyn sprak vrijdag tijdens Parijs Menswear Fashion Week enkele ingewijden van LVMH – eigenaar van het label John Galliano – en ontfutselde een paar houtsnijdende quotes. Zo zou er in de wandelgangen van ’t bedrijf worden gefluisterd over een eventuele terugkeer en vooral over – hoe de media daar op zouden reageren.

Meest gelezen


Maar helaas voor Galliano-fans laat een eventuele comeback nog op zich wachten. ‘Hij zal niet werken voor LVHM, niet voor Dior of ieder ander label dat onder onze vlag valt,’ reageerde Bernard Arnault, directeur van LVMH, aan The New York Times in klare taal op de geruchten. ‘Hij heeft niet eens de beleefdheid contact met me op te nemen na zijn arrestatie en ontslag.’ Oei Galliano, die deur lijkt dus in ieder geval gesloten – of beter gezegd: potdicht.