Kijktip: God Save My Shoes

Attentie schoenliefhebbers! Er staat een documentaire op stapel over 's werelds bekendste schoenengoeroes, genaamd God Save My Shoes.

Meest gelezen

Altijd al eens willen spieken in de ateliers van de beste schoengeniën op aarde? Dan mag je de docu God Save My Shoes van Julie Benasra zeker niet missen. Hoe wordt die befaamde rode zool van Louboutin gemaakt? En wat is toch het geheim van Manolo Blahnik?

 

SERIEUZE ZAAK
Na het zien van de sneak-peek – scroll even naar beneden – hebben wij al zo’n voorgevoel dat we ons geheel gaan vinden in deze docu. Zo verklaart Christian Louboutin in ‘n relaas: ‘Vrouwen hebben een vleselijke verhouding met hun schoenen. De schoen is geen voorwerp. Het is hun voorrecht.’ Amen.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Rosie Huntington-Whiteley werkt samen met Burberry aan een spannend project >

 

Maar in de film schitteren niet alleen beroemde schoenenontwerpers, ook hun klanten, zoals Dita Von Teese, Kelly Rowland en Fergie, komen uitgebreid aan het woord. Verder gaat maakster Julie Benasra vooral in op de verschillende relaties die vrouwen met schoenen hebben. Verwacht daar bovenop ook hysterische verzamelaars met nog extremere schoeiselverzamelingen. Jum.

Meest gelezen

 

De docu wordt tijdens de Parijse Fashion Week in september voor ’t eerst onthuld. Wanneer de film op de Neerlandse buis te zien zal zijn is nog niet bekend, maar wellicht biedt internet uitkomst.

 

Voorpret: bekijk hieronder alvast de sneak-peek van God Save My Shoes...