Mode-update: Uniqlo, Helmut Lang en Halston

Het Japanse Uniqlo zegt de samenwerking met Jil Sander op, Helmut Lang wees Hermès af en grote veranderingen bij Halston.

Meest gelezen

UNIQLO X JUN TAKAHASHI
Een scheut Jil Sander hier, een vleugje kleine Uniqlo-prijzen daar. De J-collectie van de Duitse Jil Sander samen met de Japanse modeketen Uniqlo was een schot in de roos.

 

Helaas verklaarde Uniqlo vorige maand dat de samenwerking voor de herfstcollectie van 2011 de laatste zou zijn. Jammer, maar er is hoop! Zo verklappen insiders dat Uniqlo nu een samenwerking aangaat met de Japanse ontwerper Jun Takahashi.

Advertisement - Continue Reading Below

 

De jonge designer is onlangs door de modewereld gedoopt als fashion’s next big thing, dus ’t lijkt een waardige opvolger. Zijn eerste ontwerpen voor Uniqlo moeten in de lente van 2012 in de rekken hangen.

 

HERMÈS WILDE HELMUT LANG
De Oostenrijkse Helmut Lang hing zijn ontwerppen in 2005 aan de wilgen, maar kreeg daarna alsnog een groots aanbod. Na het vertek van Jean Paul Gaultier bij Hermès in mei 2010 benaderde het modehuis Lang als opvolger.

Meest gelezen

 

Lang bedankte echter vriendelijk, omdat hij er geen interesse in had om terug te keren in de modewereld. Hij wilde zich namelijk liever volledig richten op zijn carrière als kunstenaar. De 55-jarige creatieveling verknipte onlangs zelfs 6.000 items uit zijn modearchief om als materiaal voor sculpturen te gebruiken. Dus tja, toen ging de job bij Hermès naar – tweede keus – Christophe Lemaire. Toch een beetje pijnlijk…

 

Hermès is in een nare strijd verwikkeld met LVMH >

 

HERRIE BIJ HALSTON
Oi, er gaat de laatste tijd geen week voorbij zonder dat een modehuis de boel eens flink overhoop gooit. Kwam vorige week nog het nieuws binnen dat Sarah Jessica Parker, Harvey Weinstein, Marios Schwab én Tamara Mellon (Jimmy Choo) niet meer voor Halston werken, nu verklaart het Amerikaanse label dat dat ze zich alleen nog gaan richt op de goedkopere lijn van Halston, Halston Heritage.

 

Pssst… Gwen Stefani komt met een eigen kidslijn, genaamd Harajuku Mini >

 

Wel is men bij Halston nu naarstig op zoek naar een ontwerper die de hoofdlijn van Halston weer op de rails kan krijgen. Volgens insiders wil het label Ben Malka aan zich binden – de directeur van de BCBG Max Azria Group – die dan ook Marie Mazelis – de creatief directeur van Herve Leger en Max Azria – met zich meeneemt.

 

Mazelis heeft zelfs al bevestigd dat ze de BCBG Max Azria Group gaat verlaten, maar wilde nog niet verklappen waar ze heengaat. Ben Malka verklaart op zijn beurt dat hij niet naar Halston gaat. Het blijft dus nog even duimen draaien bij het Amerikaanse label.