Michael van der Ham X Björk

Nieuwste vaste klant van de Nederlandse ontwerper Michael van der Ham is de welbekende IJslandse zangeres Björk. Van der Ham ontwierp een setje bühnefähige jurken voor haar nieuwe tour.

Björks nieuwe album Biophilia is geen simpel muziekschijfje. Neen, het is onderdeel van een multimediaal project met iPhone-apps, een documentaire en liveshows op het Manchester International Festival. Voor laatstgenoemde ontwierp de Nederlandse ontwerper Michael van der Ham twee bijzondere jurken.

 

Bekijk de a/w 2011-collectie van Michael van der Ham >

 

GOEIE BJURK
De twee leerden elkaar vorig jaar kennen toen Van der Ham de kleding van Björk ontwierp voor een shoot met fotografenduo Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin. Een tijdje later wilde Björk een eigen fuif geven op Londen Fashion Week en was ze naarstig op zoek naar een goede jurk. Ze herinnerde zich Van der Ham en samenwerking nummer twee was een feit.

Advertisement - Continue Reading Below

 

‘Dit jaar heb ik haar uitgenodigd in mijn showroom in New York om naar mijn herfst/winter 2011-collectie te komen kijken. Ik wist dat ze weer op tour ging, dus ik besloot haar aan te bieden een paar speciale jurken rondom Biophilia te maken,’ vertelt Van der Ham aan Vogue.

 

En zo geschiedde. Over de vraag of ze de show zal stelen hoeft Björk zich geen zorgen te maken – de jurken zijn kobaltblauw met goud en gezegend met een hoog glittergehalte.

Meest gelezen

 

INTERNATIONALE CARRIÈRE
Michael van der Hams internationale modecarrière gaat sowieso als een trein. Zo draagt zangeres Tori Amos één van zijn creaties op haar nieuwste albumcover, zou hij steeds meer aanvragen van Hollywood-sterren krijgen om door hem gekleed te worden en wordt zijn show op de aanstaande Londen Fashion Week getipt als één van de hoogtepunten.

 

Nog een (sportieve), modische samenwerking: Armani ontwerpt voor de Olympische Spelen >