Kanye West start eigen kledinglijn

Vers van de pers: Kanye West werkt aan een eigen kledinglijn.

De geruchten deden al eerder de ronde, maar nu is het dan echt bevestigd: Kanye West slaat aan ‘t schetsen voor een eigen modecollectie.

 

De Australische Harper’s Bazaar meldt vandaag dat haar modejournaliste, Christine Centenera, al sinds maart een tweemaandelijks retourtje richting Parijs pakt om de rapper te adviseren voor zijn collectie-in-wording. En vorige week wist The Guardian al te melden dat ook Londense ontwerper Louise Goldin met West rond de tekentafel zit. Dat maakt het ontwerpteam van Kanye een volwaardig trio.

Advertisement - Continue Reading Below


Het is niet het eerste modische avontuur van Kanye West. Eerder liep de artiest al stage bij Fendi en in mei lanceerde hij een collectie sjaals met grafisch ontwerpersduo Mathias Augustyniak en Michael Amzalag.

 

De Nederlandse Michael van der Ham ontwerpt voor Björk >


OEFENSJAALTJE
Wellicht wilde Kanye met de sjaalcollectie alvast een beetje oefenen voor het echte werk. Hij wil namelijk koste wat kost een flop voorkomen. Na de mislukte collectie van Lindsay Lohan voor Emanuel Ungaro van twee jaar geleden, liet Kanye zich niet bijzonder positief uit over celebs die de mode induiken. ‘Heb je de Lindsay en Ungaro-collectie niet gezien? Dat was de 9/11 voor beroemdheden die in de mode gaan. Daarna dacht ik: ‘nou, nu kan ik ook geen lijn meer maken’.'

Blijkbaar is hij inmiddels van gedachten veranderd. Wij zijn benieuwd, Kanye.

Geslaagde modeceleb Gwen Stefani lanceert kinderlijn Harajuku Mini >