Halston update: Ben Malka versterkt team

De voormalige directeur van de BCBG Max Azria Group, Ben Malka, sluit zich aan bij het team van Halston als algemeen directeur en voorzitter.

Vorige week deden de geruchten al de ronde dat Ben Malka – de (nu ex-)directeur van de BCBG Max Azria Group – zou overstappen naar het Amerikaanse label Halston. De goede man ontkende het verhaal toen stellig, maar niets blijkt minder waar. Malka staat vanaf nu aan het hoofd van Halston, dat onlangs wat flinke klappen te verduren kreeg.

 

IN DE NESTEN
Zo vertrokken Sarah Jessica Parker en Jimmy Choo-baas Tamara Mellon bij het label en ook geldschieter Harvey Weinstein gooide de handdoek in de ring. Hoofdontwerper Marios Schwab werd daarna de laan uit gestuurd, omdat Halstons hoofdlijn wegens geldproblemen voorlopig stop wordt gezet. Het label richt zich nu alleen op het goedkopere zusje, Halston Heritage.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Ben Malka moet nu voor een ommekeer bij het modelabel gaan zorgen. Insiders beweren dat Malka ook Marie Mazelis – de creatief directeur van Herve Leger en Max Azria – met zich meeneemt. Mazelis heeft zelfs al bevestigd dat ze de BCBG Max Azria Group gaat verlaten, maar wil nog niet verklappen waar ze heengaat.

 

NIEUW TIJDPERK
‘Ik ben erg verheugd dat ik me bij Halston mag aansluiten,’ jubelt Ben Malka op WWD. ‘Dit is een geweldige kans en ik kijk ernaar uit om een nieuw tijdperk voor dit iconische label te beginnen.’ De komst van Malka lijkt een nieuw begin voor het lijdende Halston, want met zijn aantreden komt er gelijk zo’n € 14 miljoen vrij voor het label.

Meest gelezen

 

Frank Doroff, de vice-voorzitter van warenhuis Bloomingdale’s, geeft Halston alvast een zetje in de rug. ‘Ik kijk ernaar uit om met hem, (Ben Malka, red.), te werken en met Halston. Als iemand een bedrijf kan hervormen is hij het wel,’ verklaart Doroff op WWD. De nieuwe Halston Heritage-lijn komt dan ook vanaf deze herfst voor het eerst aan de rekken van Bloomingdale’s te hangen.


De opvolger van Ben Malka bij de BCBG Max Azria Group moet nog gekozen worden.