Ontwerpen Christian Blanken in Harrods

De Nederlandse ontwerper Christian Blanken boekt overzees succes. Zijn designs hangen vanaf deze week in de rekken van het Britse Harrods.

Meest gelezen

Warenhuis Harrods voegt de casual-chique ontwerpen van Nederlander Christian Blanken toe aan haar zogenoemde Designer Studio. Chapeau!

 

BLANKENS BIO
Christian Blanken is geen onbekende in de modewereld. De in Nederland geboren designer groeide op in het Verre Oosten, maar zette later weer voet in Nederland om kunstgeschiedenis en mode te studeren aan de Academy of Fine Arts in Arnhem (ArteZ).

 

Zijn master Fashion Design haalde Blanken op het befaamde Central Saint Martins in Londen en in 1995 volgde een eigen kledinglijn. Een jaar later besloot Blanken echter een stel grote ontwerpklussen in New York – voor o.a. Michael Kors, Diane Von Furstenberg en de MaxMara Fashion Group – aan te nemen. Zijn eigen label bleef toch kriebelen en in 2008 blies Blanken zijn lijn weer nieuw leven in. Et voilà, de Nederlander is anno 2011 weer helemaal terug op de moderadar met zijn Alexander Wang-ish ontwerpen.

Advertisement - Continue Reading Below

 

TIJDLOZE KLEDING

‘Christian Blankens casual-chic-ethos smelt goed samen met de delicate avondkleding,’ verklaart Harrods’ mode- en beautydirecteur Marigay McKee aan Vogue UK. ‘De scherpe designs en strakke lijnen zijn het hart van de collectie, samen met goede winterbasics die breed inzetbaar zijn. Christian Blanken is een aanzienlijke toevoeging aan de Designer Studio in Harrods, die bovendien onze keuze voor unieke ontwerpers versterkt.’

Meest gelezen

 

Bracha van Doesburgh ontwerpt voor warenhuis Maison de Bonneterie >

 

Blanken is op zijn beurt ook in z’n nopjes met het Britse warenhuis. ‘Mijn hoofddoel is om ieder seizoen moderne, maar tijdloze kleding te ontwerpen waar mensen jarenlang mee kunnen doen,’ legt Blanken uit aan Vogue UK. ‘We bieden deze stukken voor toegankelijke prijzen aan, vandaar dat de ontwerpen in de contemporary design studio hangen in plaats van de designer area. Voor mij zijn Alexander Wang en Philip Lim de meest interessante ontwerpers van nu, omdat ze echt in aanraking komen met de klant en aan hun wensen willen voldoen. Qua product, maar ook qua prijs.’

 

INTERIEURLIJN?
Een flinke zet in de rug voor Blanken, die nog een boel andere plannen op stapel heeft staan. Zo wil de ontwerper in de toekomst graag een hotel of vliegtuigmaatschappij onder handen nemen. Oh, en doe daar ook nog maar een interieurcollectie bij. Wij zijn fan.

 

Het werk van Christian Blanken zien? Neem een kijkje op christianblanken.co.uk.