Mode-update: Louboutin vs YSL en Hermès vs LVMH

De strijd om Louboutins rode zooltjes is gestreden, maar de soap Hermès/LVMH komt voorlopig nog niet tot een einde…

LOUBOUTIN VERLIEST
Oef, Christian Louboutin is er niet in geslaagd om Yves Saint Laurent te verbieden rode zolen onder zijn pumps te zetten. Even leek het erop dat Louboutin gelijk zou krijgen, maar z’n aanklacht is toch afgewezen.

 

Louboutin sleepte ook het label Carmen Steffens of Brazil voor de rechter >

 

Volgens rechter Victor Marrero kon Louboutin namelijk niet genoeg aantonen dat ‘zijn’ rode zolen handelsmerkbescherming verdienen. Want tja, het alleenrecht op een kleur krijgen, dat gaat toch een beetje ver. Yves Saint Laurent mag dus nog steeds met de rode verf in de weer.

Advertisement - Continue Reading Below

 

HERMÈS VS. LVMH
Nog meer gerommel in de modewereld. Het grootste luxeconcern ter wereld, Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH), en Hermès liggen al tijden flink in de clinch. LVMH kocht in 2010 een berg Hermès-aandelen – voor een whopping 1,2 miljard euro – en dat deed alle bellen rinkelen bij het modehuis. Het gerucht ging namelijk al langer dat LVMH plannen heeft om familiebedrijf Hermès over te nemen.

Meest gelezen

 

Lees hier hoe de Hermès/LVMH-kwestie begon >

 

De directeur van Hermès, Bertrand Puech, liet gelijk aan de Franse krant Le Figaro weten dat LVMH-baas Bernard Arnault zich moest terugtrekken, maar de zakenman gaf geen kik. Ondanks dat we in een flinke economische recessie verkeren, vertonen de luxelabels namelijk nog steeds een stijgende lijn.

 

Iets waar LVMH optimaal van profiteert, want hop, ook het Italiaanse BVLGARI werd voor een slordige 3,7 miljard euro opkocht. De volgende prooien van het luxeconcern? Burberry, Rodarte en – zo lijkt het – Hermès. LVMH had al zo’n 20 procent van de Hermès-aandelen in handen, maar kocht er afgelopen dinsdag nóg meer bij, waardoor dat percentage is opgelopen tot 21,4 procent. Tot grote woede van Hermès. De strijdt tussen de twee krijgt voorlopig dus nog geen ontknoping…

 

Pssst... Wordt Marc Jacobs de nieuwe Dior-ontwerper? >