Marc Jacobs toch voor Dior?

Vers gerucht: Marc Jacobs wordt de nieuwe Dior-ontwerper.

Och, het gonst van de berichten bij huize Dior. Hamvraag is natuurlijk wie de ontslagen John Galliano opvolgt. Op dit moment wijzen de vingers wederom naar Marc Jacobs.

In het voorjaar schoven we het gerucht dat Marc Jacobs de nieuwe Dior-ontwerper zou worden nog van de baan, maar inmiddels mag de Amerikaanse modeontwerper weer op het suspect-lijstje. En met stip, ook.


Althans, als we het Braziliaanse Glamurama mogen geloven. De modewebsite zou een woordje hebben gewisseld met anonieme insiders rondom Bernard Arnault. De CEO van Louis Vuitton Moët Hennesy, het bedrijf dat eigenaar is van Dior én Louis Vuitton, zou Marc Jacobs graag op John Galliano’s voormalige Dior-troon zien.

Advertisement - Continue Reading Below

‘De twee hebben elkaar regelmatig ontmoet de afgelopen weken, om de zaak te bespreken’, verklappen de anonieme bronnen aan Glamurama. ‘Jacobs, op dit moment creatief directeur bij Louis Vuitton, heeft zijn contract in januari verlengd. Hij zou het creatief directeurschap van Dior in principe ernaast kunnen doen, maar het is waarschijnlijker dat hij tussen de twee zal moeten kiezen. Arnault ziet hem liever bij Dior – Jacobs’ goede imago zou volgens hem goed zijn voor het modehuis, dat aanzienlijk is geschokt door het Galliano-schandaal.’

Meest gelezen

Hoe zat het ook alweer met Galliano-gate? >

DE WARE
Haastige spoed is zelden goed, zo lijkt het credo voor Dior. De zoektocht naar een nieuwe modische aanvoerder duurt nu al enkele maanden. De president van Dior, Sidney Toledano, legde na de niet al te best ontvangen Dior-show van afgelopen Parijs Fashion Week aan AFP uit: ‘Het is een beetje als wanneer je jonge meisjes vraagt wanneer ze gaan trouwen. Dan antwoorden ze met: ‘Wanneer ik de ware vind.’ Alle opties zijn nog open.’ Een kwestie van een goed gevoelletje, dus.

Wij houden de oren en ogen open.