Update: Marc Jacobs & Dior

De geruchten dat Marc Jacobs naar Christian Dior gaat worden steeds sterker. De ontwerper zou ‘serieuze gesprekken’ voeren om binnenkort John Galliano te gaan opvolgen.

Spanning en sensatie! Losse tongen beweren dat Marc Jacobs de nieuwe creatief directeur van Christian Dior wordt. Zo zouden LVMH-baas Bernard Arnault en Marc Jacobs druk in gesprek zijn over Jacobs’ overstap van Louis Vuitton naar Christian Dior.

 

BYE BYE LOUIS?
De 48-jarige Jacobs heeft zijn contract als creatief directeur bij Louis Vuitton in januari verlengd, maar zou het stokje gaan overdragen aan Phoebe Philo. Niets is nog bevestigd, maar insiders beweren aan WWD dat de Amerikaanse Jacobs en de mensen bij Dior ‘very excited’ zijn over het vooruitzicht. Verdere gesprekken tussen Jacobs en het Dior-management zouden voor deze week in Parijs gepland staan.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Beetje jammer: zowel Dior als Jacobs willen (nog) niet reageren op de geruchten.

 

Vorige week doken er ook al geruchten op over Marc Jacobs voor huize Dior >

 

Nog een sappige roddel: Bernard Arnault wilde naar het schijnt Marc Jacobs al als creatief directeur van Dior toen Gianfranco Ferré wegging. De toenmalige directeur van Dior, Francois Baufume, gooide echter roet in het eten, omdat hij Galliano – die toen nog bij Givenchy zat – geschikter vond.

 

PHOEBE PHILO NAAR LOUIS VUITTON?
De Britse Phoebe Philo is nu het creatieve brein bij Céline, maar zou volgens bronnen zeer geïnteresseerd zijn in de baan bij Louis Vuitton. Waarschijnlijk zal de ontwerpster de twee banen dan naast elkaar gaan doen.

 

Ook ontwerper Riccardo Tisci werd genoemd als opvolger van John Galliano >

 

Wordt ongetwijfeld vervolgd…