Antoine Peters maakt onderbroekenjurk

Goed bedacht: Antoine Peters breidt een onderbroekenjurk voor de tentoonstelling Object Abuse in Londen.

De KesselsKramer outlet kwam met een briljant idee op de proppen. De expositieruimte slash (boeken)outlet vroeg verschillende ontwerpers, kunstenaars en stilisten voor de tentoonstelling Object Abuse een alledaags voorwerp in iets speciaals om te toveren. Hierbij moest iedereen zo min mogelijk extra materiaal gebruiken.

 

THE KNICKERS DRESS
Zo gezegd, zo gedaan. De Nederlandse Antoine Peters kroop achter de naaimachine en transformeerde een berg slipjes, strings en onderbroeken in 'The Knickers Dress'.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Tip: vergaap je aan couture trouwjurken in de Nieuwe Kerk, Amsterdam >


‘Wat is er meer alledaags dan onze onderbroek? Dat leek mij een mooi uitgangspunt,’ legt Peters uit in de persverklaring. ‘Ik heb zoveel mogelijk ondergoed verzameld, in repen geknipt, aan elkaar geknoopt en hier een jurk van gebreid. Ik heb echt alles van de slipjes gebruikt. Hierdoor is het van veraf een mooie kleurrijke jurk, maar ervaar je van dichtbij de verrassing dat hij in zijn geheel uit onderbroeken bestaat.’ Toch grappig.

Meest gelezen


HERGEBRUIK
De KK Outlet wil met de gloednieuwe tentoonstelling laten zien hoe materiaal hergebruikt kan worden. Ook leuk: de onderbroekenjurk van Antoine Peters en de creaties van de andere kunstenaars zijn tijdens de expositie te koop. De opbrengst hiervan wordt gedoneerd aan de St Monica’s of Hackney Primary School Art Department.


Benieuwd en een tripje naar Londen in het verschiet? De tentoonstelling is van 2 tot en met 25 september 2011 te zien bij de KesselsKramer outlet, 42 Hoxton Square Londen.