Vintage Valentino sale

Hou dat spaarvarken op z’n kop en bieden maar. Morgen gaan er namelijk zeer fraaie vintage Valentino Haute Couture-items onder de hamer.

JE KIJKT O-ZO ZUUR NAAR M’N…
Altijd al eens een vintage Haute Couture-jurk willen bemachtigen? Zorg dan dat je morgen achter de computer zit. De website 1stdibs.com lanceert dan namelijk een exclusieve verkoop van vintage Valentino Haute Couture-stuks.

 

De collectie wordt op de website aangeboden door Juliana Cairone, van de Amerikaanse winkel Rare Vintage. Cairone weet al jaren de mooiste vintage items binnen te halen en zelfs celebs als Angelina Jolie kloppen bij haar aan voor speciale rode loperjurken. Niet niks.

Advertisement - Continue Reading Below


Pssst… Wie zijn er dit jaar in de running voor The British Fashion Awards? >


De dertig Valentino-items die morgen onder de hamer gaan zijn uit 1960 tot 1980. Een flinke bankrekening is vanzelfsprekend een vereiste, maar hé, dan ben je wel een Valentino rijker. Nog iets voor in huis nodig? Er worden ook een paar stuks uit de Valentino Home Collection geveild die de designer ontwierp in de seventies. Smullen!

Meest gelezen


MUSICAL OVER VALENTINO?
Valentino mag bijna de 80 jaar aantikken, dus werd het weleens tijd voor een… musical. Juist ja, een musical.


‘We kijken naar de mogelijkheid om mijn verhaal naar Broadway te brengen, als een musical,’ verklapte de ontwerper onlangs aan de krant La Repubblica. Maar, zo laat hij nadrukkelijk weten, dit keer zal hij meer over het product te zeggen hebben dan bij de docu Valentino - The Last Emperor. ‘Ik kwam als een dictator over. De regisseur verraste Giammetti (zijn partner, red.) en mij toen we discussiëren, wat wij altijd in Frans doen. Maar aan het einde van de eerste filmscreening hield het applaus niet op en toen besefte ik dat mensen van mij hielden zoals ik ben.’ Aldus Valentino aan La Repubblica.