Designers voor het goede doel

Een flinke berg ontwerpers gaat aan de slag voor het goede doel. Chapeau!

LANVINS POPPEN
Geen hebberigmakende robes dit keer. Neen, Alber Elbaz kroop achter de ontwerptafel voor een stel limited edition poppen. Enorm schattige poppekes, welteverstaan. De Lanvin-ontwerper maakte de vier poppen voor een doel dat strijdt tegen HIV en aids in Zuid-Afrika.

 

De poppen zijn handgemaakt door vrouwen met HIV in Swaziland. Alber Elbaz heeft voor de poppenkleding en het gezichtje gezorgd. Leuk detail: de poppenkleertjes zijn miniatuurversies van Lanvins fonkelnieuwe kinderkledinglijn.

Advertisement - Continue Reading Below

 

De poppen kosten € 250 per stuk en zijn vanaf november verkrijgbaar. Een groot deel van de opbrengst gaat naar Dessine l’Espoir (ontwerp de hoop), een Frans goed doel dat HIV- en aids-geïnfecteerden in Zuid-Afrika helpt.

 

WILD VAN WOL
De labels Alexander McQueen, Christian Louboutin en Anya Hindmarch hebben zich aangesloten bij de Britse Wool Week. Tijdens deze week zetten ontwerpers wol eens even goed in de spotlights. Het doel? Zorgen dat wol één van de favoriete materialen blijft bij de consument. Wol zorgt namelijk voor een groot deel van de inkomsten in de Britse landbouw en is daarmee belangrijk voor de landelijke economie.

Meest gelezen

 

McQueen, Louboutin en Hindmarch hebben limited edition wollen handtassen gemaakt die nu te zien zijn in warenhuis Harvey Nichols. Ook Smythson, Burberry en Quentin McKay hebben een wollen ontwerp voor Wool Week in elkaar geknutseld.

 

Actrice Kate Bosworth zet zich juist in voor katoen >

 

Nog wat spaargeld over? De tassen worden van 20 tot 30 september online geveild. De gehele opbrengst gaat naar het Prince Charles' Countryside Fund, een samenwerking van merken en bedrijven die voor een stabiele toekomst voor de Britse landbouw en de landelijke economie willen zorgen.

 

Pssst… wie zijn er genomineerd voor de British Fashion Award? >