Viktor & Rolf sprookjesboek

Nederlandsch ontwerpersduo Viktor & Rolf brengen in oktober een heus sprookjesboek uit.

Speciaal voor mödische kinders (en stiekem ook een klein beetje voor de modeliefhebber boven de tien): het Viktor & Rolf sprookjesboek. Het is overigens niet de eerste keer dat de heren hun horizon verbreden en de ontwerperstafel voor een schrijf- slash illustreertafel inwisselen. Twee jaar geleden kwam het Hollandsche modeduo met een sprookjesachtige kerstcollectie incluis sprookjesboek.


Was het toen nog christmas tales wat de klok sloeg, dit keer houden de heren het slechts bij ‘echte’ sprookjes. Het boekwerk staat tjokvol heerlijke verhalen over bijvoorbeeld Prinses Giselle, die een jurk laat maken van puur goud en daarbij hulp nodig heeft om het loeizware ding aan te krijgen. Hmm, rings a bell? Was er niet ook een V&R-catwalkshow waarbij de modellen op het plankier flink wat assistentie nodig hadden bij het aankrijgen van kilo’s kleding?

Advertisement - Continue Reading Below


Viktor & Rolf zijn niet de enigen die een sprookje op z’n tijd waarderen. Wat dacht je van Christian Lacroix and the Tale of Sleeping Beauty? >


MORAAL VAN HET VERHAAL
Geen sprookje zonder moraal natuurlijk, zo ook niet bij Viktor & Rolf. Wat dacht je van een verhaal over het rozeharige meisje Doris dat gepest wordt vanwege haar suikerspinnenhaar en daarom de bijnaam Candy Floss krijgt? Na verloop van tijd neemt het meisje de naam over en als haar nieuwe leraar haar naam vraagt antwoordt ze met Candy Floss. Immens respect van klasgenoten is het resultaat, want wie wil er nu niet zo’n toffe naam?


U begrijpt, dit werk mag in geen enkele (kinder)boekenkast ontbreken.


De winter 2011-collectie van Viktor & Rolf bezorgt de drager een blosje op de wangen >