Stella McCartney x Ballet

Vers van de pers: Britse designer Stella McCartney maakt de kostuums voor het New York City Ballet.

Ze heeft een goedlopende kledinglijn mét kindercollectie, een sportieve lijn voor Adidas, ontwerpt de pakken van het Olympische en Paralympische team van het Verenigd Koninkrijk én is pas moeder geworden van haar vierde spruit. Druk genoeg, lijkt ons zo. Maar Stella McCartney neemt graag veel hooi op haar vork en sloeg aan het ontwerpen voor het New York City Ballet.

Ook Anna Dello Russo is dol op ballet >

Advertisement - Continue Reading Below

NEW YORK CITY BALLET
Tijdens een meeting met Peter Martins, de Ballet Master in Chief van het New York City Ballet en Sir Paul McCartney – juist, Stella’s vader én de componist van de muziek van het ballet – floepte de Britse designer er plotsklaps uit dat ze best de kostuums van het gezelschap wilde ontwerpen. Dit klonk beide partijen goed in de oren en gingen direct in zee met de moeder van vier.

Meest gelezen

Samen met Talicia Martins, de dochter van Peter Martins, heeft Stella de kostuums ontworpen voor het New York City Ballet. Het resultaat: geen stijve tutu’s of eenvoudige roze body’s, maar frivole en kleurrijke pakken waar goed in bewogen kan worden.

Va-va-voom! Actrice Blake Lively is de nieuwe muze van Stella McCartney >

ZO VADER ZO DOCHTER
Behalve dat Stella razend enthousiast was over het ontwerpen, is ze nog blijer dat ze met haar vader mag samenwerken en vertelt WWD: ‘Het is interessant. Aan de ene kant ben ik een dochter die met haar vader samenwerkt (…) en aan de andere kant weet en begrijp ik dat ik met dé Paul McCartney samenwerk.’ Cute!