Veiling: Elizabeth Taylors jurken

Elizabeth Taylors designerjurken gaan onder de hamer. Eenmaal, andermaal?

Niet alleen de juwelen van Elizabeth Taylor worden door veilinghuis Christie’s geveild. Ook een flinke bups fabuleuze robes gaan onder de hamer.

 

HOLLYWOODWAARDIG
Altijd al over de rode loper van de Oscars willen lopen? Nou, dit is the next best thing. Elizabeth Taylor wist namelijk wel hoe je over de loper schrijdt. Chanel, Yves Saint Laurent, Dior… De filmsterren van nu kunnen er een puntje aan zuigen.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Modeliefhebbers met een flinke portemonnee kunnen vanaf 14 december op maar liefst vierhonderd items van La Taylor bieden. Zelfs de jurken die de befaamde actrice droeg tijdens haar twee huwelijken met acteur Richard Burton kunnen binnenkort in jouw kast prijken. Verder in de verkoop: prachtrobes van o.a. Givenchy, Valentino, Gianfranco Ferré en Versace.

 

Elizabeth Taylor overleed eind maart op 79-jarige leeftijd aan hartfalen >

Meest gelezen

 

Wat dacht je bijvoorbeeld van het flamboyant gekleurde bolero-jasje genaamd ‘Queen Elizabeth’, dat Atelier Versace speciaal voor de Hollywoodlegende ontwierp? Of van de zilverkleurige baljurk incluis cape van Chanel, die Elizabeth Taylor droeg tijdens de première van The Taming of the Shrew in 1967? Reken op prijzen tussen de € 2230 en € 44600. Je shopt echter wel zeer 'verantwoord'. Een groot deel van de opbrengst gaat – net als bij de juwelenveiling – namelijk naar de Elizabeth Taylor AIDS Foundation.

 

KIJKEN, KIJKEN, NIET KOPEN
Op de Nederlandse manier genieten van Elizabeth Taylors prachtstukken? Voordat de jurken onder de hamer gaan, reizen ze de wereld over voor een tentoonstelling. Wel even een ticket naar Los Angeles, London, Dubai, Geneva, Paris of Hong Kong boeken. Dat dan weer wel.

 

PS - Ook de juwelen van Elizabeth Taylor worden in december geveild bij Christie’s in New York.