Neerlands trots: Svea Kloosterhof

Gespot tijdens de internationale fashion weeks: het piepjonge Nederlandse model Svea Kloosterhof.

Nog even en de catwalk wordt gedomineerd door Hollandsche modellen. Vooral in New York zijn ze gek op onze Nederlandse meiskes. Zijn er net drie nieuwe namen – Iris Egbers (18), Heleen Scholten (18) en Maaike Klaasen (16) – toegevoegd aan het ellenlange lijstje van Dutchie-modellen, moet er alweer plaats gemaakt worden voor de zoveelste toevoeging.


DESIGNERS ♥ SVEA
Blauwe ogen, blonde haren en gigantisch lange stelten: dat is de (net) 18-jarige Svea Kloosterhof. Drie jaar geleden werd ze ontdekt via Hyves en inmiddels is ze een graag gezien model tijdens de shows van Chanel. Afgelopen New York Fashion Week werd ze gespot op het plankier bij Marc Jacobs voor wie ze exclusief (ze werd meteen onder contract gesteld!) over de catwalk schreed. U begrijpt: dit gezichtje is het in de gaten houden waard!

Advertisement - Continue Reading Below


Ondertussen kunt u trouwens meekijken achter de schermen met onze eigen chef mode, Esther Coppoolse >


Het rijtje Hollandsche modellen wordt dus haast met de dag langer en ze doen het wonderwel in het buitenland. Daphne Groeneveld opende tig shows, Bette Franke vliegt van New York naar Milaan om haar mooie physique te hullen in designerwaar en ook Doutzen Kroes liep haar eerste show sinds de geboorte van haar zoontje. Go Dutchies!

Meest gelezen


PS - De rel rondom de té jonge modellen heb je ongetwijfeld meegekregen. Ook tijdens New York Fashion Week was het weer raak: een vijftienjarig model onder de naam Valerija Sestic betrad de catwalk nadat haar modellenbureau over haar leeftijd had gelogen. Oeps. Het bureau zegt volledige verantwoordelijkheid te nemen en spijt te hebben. Stug, zo lijkt ons, want het meiske heeft ondertussen op flink wat catwalks rondgehobbeld (Wij noemen een Oscar de la Renta, Rodarte, Donna Karan en Marc by Marc Jacobs).