Manolo Blahnik doet duurzaam

Vandaag is groen. Manolo Blahnik slaat samen met ontwerpster Marcia Patmos de handen ineen voor een duurzame schoenencollectie.

Manolo Blahnik kiest voor het groene pad. Voor een speciale, duurzame schoenencollectie charterde het label ontwerpster Marcia Patmos, die eerder al prijzen won voor haar eco-vriendelijke initiatieven. De fonkelnieuwe Blahnik-collectie bestaat dan ook volledig uit afgedankte tilapiahuiden, kurk en raffia. Geinig.


GROEN DOEN
Dit is de eerste eco-vriendelijke collectie van het befaamde Blahnik. Voor de speciale lijn werkte Manolo Blahnik samen met Patmos aan twee stijlen: peep-toe ballerina’s en een hooggehakte sandaal met bandjes, gegoten in kleuren als blauw, zwart, nude en geel. Oef, dat mag wel wat kosten. De schoenen liggen binnenkort voor een ‘schamele’ € 643 in de Manola Blahnik-winkels.

Advertisement - Continue Reading Below


Scoop! H&M komt met een speciale Millennium-collectie >

 

‘Ik ben altijd op zoek naar duurzame materialen en nieuwe ontwikkelingen’, legt Marcia Patmos uit aan WWD. ‘Ik vind vooral het idee met de tilapiahuid geweldig, omdat het een bijproduct is van de voedingsindustrie dat anders zou worden weggegooid. Ik hou bovendien van het idee van duurzaamheid in de luxe markt. Het hoeft immers niet beperkt te blijven tot T-shirts en boodschappentassen.’