Valentino lanceert online museum

Valentino gaat het wereld wijde web op met een gloednieuw project: een heus online museum.

Vergeet dringen in rijen en tegen massa’s ruggen turen. Het nieuwe Valentino-museum kun je vanuit je luie stoel bezoeken. De nieuwste tentoonstelling van het Italiaanse modehuis is namelijk helemaal virtueel. Valentino himself en zijn zakenpartner Giancarlo Giammetti lanceren op 5 december het Valentino Garavani Virtual Museum, een te downloaden desktop-applicatie waarmee je o.a. talloze ontwerpen van Valentino kunt bewonderen.

Advertisement - Continue Reading Below

 

FUTURE MEMORY
Hoewel Valentino in 2008 met pensioen ging, droomde hij al tijden van dit virtuele project. ‘Ik zie het als deel van mijn erfenis’, verklaart Valentino aan WWD. ‘Ik ben blij dat duizenden studenten, jonge ontwerpers en modemensen mijn werk kunnen zien en bestuderen op een manier die gemakkelijk en toegankelijk voor de jongere generaties is. Maar het is ook belangrijk om dingen van het verleden te herinneren, om de mode die ons leven heeft gevormd te herzien. Ik zou het dan ook de Future Memory noemen.’ Aldus de 79-jarige ontwerper.


Ook smullen: ga backstage bij Alexander McQueen s/s 2012 >


Over de website ging een flinke scheut Italië en vooral de architectuur van Rome – waar Valentino altijd werkte –zie je terug in het online museum. Op 5 december gaat het project officieel live, dus hou Valentino-Garavani-archives.org in de gaten.