Gucci vs Guess rechtszaak gaat door

Een rechter in Manhattan heeft Guess Inc’s verzoek om de zaak waarin het label verwikkeld is met concurrent Gucci America Inc te seponeren, afgeketst.

Even een resumeetje: modehuis Gucci klaagde in 2009 Guess aan voor het schaden van trademark-rechten. Hoewel de rechter in het voordeel van Guess oordeelde wat betreft Gucci’s claims over verwarring rondom de zogenaamde ‘Square G’ en ‘Quattro G’ designs, want: ‘no credible evidence’, bepaalde de rechter nu dat Gucci op een ander vlak wel degelijk rivaal Guess kan aanklagen.

 
Namelijk de claims die betrekking hebben op het ‘script Guess logo’ en de groen-rood-groene streep die beide modehuizen voeren. Hiervoor schijnt Gucci wél geldig bewijsmateriaal te hebben. De rechtbank is het met Gucci eens dat dit tot verwarring bij de consument kan leiden en laat Gucci ondanks Guess’ verzoek tot seponatie de zaak doorzetten.

Advertisement - Continue Reading Below

 

SCHADEVERGOEDING

Mocht Gucci de rechtszaak winnen, komt dat Guess duur te staan. Gucci eist een schadevergoeding van 26 miljoen dollar én een deel van de winst geschat door een schade-expert op zo’n 98 miljoen dollar. Ai.

 

Ook Christian Louboutin en Yves Saint Laurent zijn nog steeds in een strijd verwikkeld om de rode zolen >