Het is weer zover. De grote roddelmolen over de nieuwe designer van Dior draait op volle toeren. Het is morgen alweer een jaar geleden dat Dior haar hoofddesigner John Galliano de laan uitstuurde vanwege racistische en antisemitische opmerkingen. En nu, welgeteld 365 dagen later, is er nog steeds geen nieuwe hoofddesigner aangesteld.
   
Nieuw: online magazine van Dior >
       
Maar dat betekent niet dat er niet over gespeculeerd wordt. Sterker nog, het is het meest besproken onderwerp op modegebied van het afgelopen jaar. Marc Jacobs, Azzedine Alaïa, Sarah Burton, Raf Simons en Haider Ackermann passeerden allen de revu als potentiele kandidaat voor de meest gewilde baan in modeland. De eerste drie namen waren al heel snel van de baan, maar de heren Simons en Ackermann blijven maar terug komen in de geruchten.
  
De verse roddels op een rij:
   
> Raf Simons, de Belg die vorige week afscheid nam bij Jil Sander (toevallig, non?), was heel dicht bij een Dior-deal, máár Simons zou een te hoog salaris vragen. Oei.
   
> Haiden Ackermann heeft gister een bloemetje laten bezorgen bij het hoofdkantoor van Dior. Waarom? Niemand weet het. Zou hij dan toch de nieuwe hoofddesigner zijn? Wat er ook gefluisterd wordt: Ackermann is op zoek naar een nieuwe assistent. Niet voor zijn gelijknamige label, maar voor iets nieuws.
    
> Naar het schijnt heeft Diors CEO Sidney Toledano de tijdelijke vervanger Bill Gaytten een contract aangeboden voor nog zes seizoenen extra. Dat zou betekenen dat we dus nog zes hele seizoenen moeten wachten op een nieuwe designer. Duurt lang!
       
Och, och, wat een roddels allemaal en nog steeds geen duidelijkheid. Wordt het morgen bekend gemaakt, wanneer Diors nieuwste wintercollectie het plankier op gestuurd wordt?
   
Ook zo nieuwsgierig? Kijk live mee met Diors catwalkshow! >