Marc Jacobs nu tóch naar Dior?

Wel/niet/wel/niet: verlaat modeontwerper Marc Jacobs nu toch zijn post bij Louis Vuitton om als hoofdontwerper van Dior aan de slag te gaan?

De nieuwste wintercollectie voor Dior heeft afgelopen week zijn debuut gemaakt op de catwalk in Parijs. Maar: hoewel de geruchtenmolen tot vlak voor de show nog op volle toeren draaide over wie er nu eindelijk het ontwerpersstokje van John Galliano zou overnemen, is er nog steeds geen nieuwe hoofdontwerper aangesteld.

       
Bekijk de a/w 2012-collectie van Bill Gayten voor Christian Dior

Advertisement - Continue Reading Below

         
DIOR-GATE
Tal van namen passeerden afgelopen jaar de speculatie-revue. Want zou Azzedine Alaïa nu de nieuwe ontwerper van Dior worden? Of toch Sarah Burton? Raf Simons misschien? Of Haider Ackermann? Eén van de eerste namen die opdook tijdens de immense Dior-gate, was Marc Jacobs. Al snel werden deze geruchten ontkend, toen doken ze toch weer op, werden ze weer ontkend en, nu ja, u begrijpt het inmiddels wel. De reden dat Jacobs de positie van Galliano afwees? Zijn eisen zouden te zwaar zijn. Zo wilde hij bijvoorbeeld het hele Louis Vuitton-team meenemen naar Dior. En tja, dat vonden ze bij Dior geen goed idee.

Meest gelezen

     
MARC JACOBS OF BILL GAYTTEN?
Hoewel vorige week het gerucht ging dat Diors CEO Sidney Toledano de tijdelijke vervanger Bill Gaytten een contract zou hebben aangeboden voor nog zes seizoenen extra, zijn ze tóch weer daar: hardnekkige geruchten dat Marc Jacobs zijn post bij Louis Vuitton verlaat voor een nieuwe baan bij Dior. Dezelfde bronnen beweren dat het hoge woord er vandaag, aan het einde van de middag, uitgaat. Zou het dan toch waar zijn? En zou dat het einde betekenen van deze never ending modestoelendans? We wachten in spanning af.

     
Bevestigd: Hedi Slimane gaat weer ontwerpen voor YSL