Chloé deelt prijs uit @ Hyères 2012

Frans modefestival Hyères verwelkomt een nieuwe prijsuitreiker; modehuis Chloé zal op de 27e editie van het festijn een aanstormend ontwerptalent verblijden met een fiks geldbedrag.

De 27e editie van het Hyères Festival International De Mode & De Photographie staat weer voor de deur; een driedaags modefestijn in de Zuid-Franse badplaats, wat volledig in het teken staat van mode en fotografie. Met shows, exposities (tip, mocht je in de buurt zijn!) en een prestigieuze talentenjacht voor jonge ontwerpers. Viktor & Rolf won in 1993 en verwierf er in 1993 een fikse dosis faam mee en ook Neerlands ontwerpduo Spijkers en Spijkers viel drie jaar later in de prijzen tijdens het modefestijn.

Advertisement - Continue Reading Below

 

PRIJZENFESTIVAL
Waar de talenten de afgelopen edities alleen kans maakten op de Grand Prix Du Jury (een geldbedrag van vijftienduizend euro) en de Première Vision Prijs (nog eens tienduizend euro), is daar nu ook modehuis Chloé die een prijs aanbiedt. En wel een prachtprijs: het daadwerkelijk uitbrengen van de door hun ontworpen look bij het Franse modehuis. De gelukkige winnaar krijgt meteen al vijftienduizend euro van Chloé en naderhand een percentage van de winst op de items. Niet verkeerd, zo lijkt ons.

 

Van 28 tot 30 april kun je drie dagen lang genieten van runwayshows en andere mode-uitspattingen, mits je een hotelkamer gelegen aan de Côte d’Azur hebt kunnen bemachtigen. Overtuigd? Ga naar de website van Hyères voor meer informatie.

 

Niet in Frankrijk? Dichter bij huis kun je naar filmmuseum Eye >