Tip: shoppen met Iggy Azalea

Hiphop-artiest Iggy Azalea slaat de handen ineen met designerwebshop Ssense voor de allereerste shoppable videoclip.

Ontmoet Iggy Azalea: echte naam Amethyst Kelly, Australisch, 21 lentes jong, songwriter en rapper. Vorig jaar ontdekt door haar freestylefilmpjes op YouTube – check haar versie van Kanye Wests Hell of a Life hier – en al snel werd er een contract onder haar snufferd geschoven door Interscope Records. Terwijl de inkt onderaan het contract nog aan het drogen was, werd er een track plus videoclip – charmant genaamd Pu$$y – gelanceerd met als gevolg dat zo’n beetje iedere rapartiest in de rij stond om met de blondine te werken. Petje af dus.

Advertisement - Continue Reading Below

 
Miss Azalea valt qua stijl het beste te omschrijven als Lady Gaga meets Jessie J en qua muzikaliteit moet je denken aan een mix van Nicky Minaj, Gwen Stefani en Kelis. Haar grote inspiratiebron? Tupac Shakur. Een pittige tante en eentje om in de gaten te houden.

 
HET NIEUWE SHOPPEN
Maar! Iggy Azaleas ster is zelfs nog verder rijzende. De 21-jarige hiphopster dreigt nu ook de modewereld te gaan veroveren. Met ‘the world’s first shoppable music video’ welteverstaan. Ooit naar een clip gekeken en gedacht ‘ik moét die outfit hebben?’ Juist ja, we feel your pain. Iggy Azalea maakt het ons makkelijk en laat ons, samen met webshop Ssense (die ook verscheept naar Nederland), de items die ze draagt in de clip meteen shoppen.

Meest gelezen

 
Hoe het werkt? Via het filmpje – zie 'm hieronder – kun je gemakkelijk via de zogenoemde SSense-hotspot klikken op de kleding en accessoires die ze draagt. Je wordt dan gelijk doorgelinkt naar de Ssense-site et voilà, het item zit in ’n flits in je winkelmandje. Briljant, niet? Verwacht alvast veel Givenchy-, Rick Owens-, and McQueen-moois dat je scherm passeert. Sta je al te trappelen van ongeduld? Bekijk de video – genaamd I Think She Ready – hieronder.

 

IGGY AZALEA - I THINK SHE READY