Kenzo X Vans

Modehuis Kenzo en sneakergigant Vans blijken een leuke combi.

Nadat de cleane bootschoenen, desert boots en loafers van deze wereld de sneaker een aantal jaar terug een flinke stoot van zijn troon gaven, is de rubber zool weer back in business deze zomer. Denk aan de modische Isabel Marant-sneaker, maar ook aan fabuleuze kruisbestuivingen als Converse-Missoni, Nike-Liberty’s, The Olsen Twins-Superga en vele anderen.

 
Nieuw in dit rijtje: deze Kenzo X Vans-gympies, waarbij ‘t klassieke Vans-model Era werd gedoopt in de kleuren uit Kenzo’s voorjaarscollectie. En dat zijn dan weer de kleuren die hoofdontwerpers van Kenzo, Humberto Leon en Carol Lim, ooit gebruikten in hun debuutcollectie; watermeloenroze, groen, oceaanblauw en een toefje geel.  

Advertisement - Continue Reading Below

 
ICONEN
‘Sinds onze jeugd in suburban LA zijn wij fan van Vans en bezitten we ontelbaar veel paar,’ liet het ontwerpersduo – dat in de zomer van 2011 de overstap maakte van Opening Ceremony naar Kenzo – weten in een officieel persbericht. ‘Vans is één van dé iconische Amerikaanse merken en we vinden het idee dat beetje Amerikaanse stijl in the house of Kenzo te laten doorsijpelen erg leuk.’

 
Half mei komt de eerste van de drie sneakers (voor zowel mannen als vrouwen) uit, gevolgd door nummer twee en drie in juni en juli. Kosten: om en nabij € 90.

 

Nu al verkrijgbaar: Missoni X Converse s/s 2012 >