Nieuw: HELMUT by Helmut Lang

Helmut Lang lanceert een diffusion line.

Een beetje modehuis voert vandaag de dag naast een reguliere collectie ook een zogenaamde diffusion line. Een wat jongere en meer betaalbare collectie, die je designs toegankelijk maken voor een groter publiek. Het ontwerperskoppel Nicole en Michael Colovos, van het van oorsprong Oostenrijkse label Helmut Lang, konden niet achterblijven en lanceren in mei hun allereerste.

 

Sinds de s/s 2012-collectie is Helmut Lang weer terug op het fashion week-plankier >

 

Advertisement - Continue Reading Below

SNEAK PEEK

Zojuist spotten we op het wereldwijde web een eerste scoop van de collectie, die we natuurlijk graag even met je delen. (Bekijk de beelden hier.) Het moge duidelijk zijn dat het duo er geen behoefte aan had de Helmut Lang-handtekening aan te passen voor dit nieuwe project. Minimalisme, asymmetrische lijnen en het gebruik van jersey in kleuren zwart, wit en grijs, zijn ook in de diffusion line – bestaande uit o.a. jurken, rokken, cardigans, leggings en cropped pants – het credo.

Meest gelezen

 
HELMUT zal ieder seizoen een nieuwe collectie gaan voeren. Prijzen variëren tussen € 70 en € 160 én er zijn al een aantal items verkrijgbaar in pre-order via Saks Fifth Avenue's site. Op welke datum in mei de gehele collectie in de schappen ligt, is nog niet bekend.

 

PS - Er is meer nieuws over Helmut Lang. De man zelf, that is. Lang – die de modewereld inruilde voor de kunstwereld – lanceert op 5 mei zijn eerste art show samen met Frieze New York, genaamd Helmut Lang: Sculptures. Tot 15 juni zullen er twintig sculpturen van de man tentoon worden gesteld op Washtington Square nummer 24 in New York. In de buurt? Dan weet je wat je te doen staat.