Isabel Marant-horloge

Voor om de pols: dit prachtige uurwerkje van Isabel Marant.

In de categorie ‘dat wordt sparen’: het allereerste horloge van de hand van Isabel Marant. Na het gierende succes van de sleehak-sneaker kroop ze achter de ontwerptafel en ontwierp – naast een heerlijke collectieeen pracht van een klok, geïnspireerd op het horloge dat haar vader altijd droeg.

       
‘Een hand in mijn hand. De hand van mijn vader. Een hand gekenmerkt door de tijd, net als prachtige jeugdherinneringen. Een delicate pols met daaromheen een gouden horloge, dat altijd in mijn geheugen blijft als zijnde een verlenging van hem. Een teken van natuurlijke elegantie, zonder pretentie, zonder onnodige bling. Een rechtvaardig evenwicht. Perfecte proporties. Een ontmoeting van het klassieke met het moderne’, aldus een bijzonder poëtische Isabel Marant over de inspiratie van het horloge tegen collega ELLE.com.

Advertisement - Continue Reading Below

         
Lezen: het designer ABC van Isabel Marant

     
TIJDLOOS
En – tadaa! – uit die inspiratie kwam dit klassiek ogende horloge, dat met recht ‘tijdloos’ genoemd kan worden. Isabel Marant maakte gebruik van het zogeheten Jem Process (duurzame ontwikkelingproces van sieraden) om het 18-karaats gouden horloge te vervaardigen. En daarmee is het meteen het eerste ‘ethische’ gouden klokje, met zwarte polsband.

           
Let wel: zet het spaarproces even in sneltreinvaart. Er zijn er namelijk maar vijftig (!) gemaakt. Je scoort het uurwerk bij de Isabel Marant Soho store in New York voor een kleine € 7200.