Dolce & Gabbana weer aangeklaagd

Wel, niet, wel, niet… Het modeduo Dolce & Gabbana moet wederom terecht staan voor belastingfraude. Kleine déjà vu anyone?

We raken de tel een beetje kwijt. Domenico Dolce en Stefano Gabbana moeten weer een tripje naar de rechtbank maken. Ze hebben het voor de zoveelste keer aan de stok met de Italiaanse belastingdienst.    

 

RONDE 2,3,4,5…
Dolce & Gabbana worden dit keer aangeklaagd wegens een vermeende belastingontduiking van een whopping 1 miljard euro. Niet niks. De Milanese ambtenaar Giuseppe Gennari is degene die het duo dit keer voor de rechtbank laat slepen. Vorig jaar werden de twee nog vrijgesproken voor het eventuele sjoemelen met cijfers, maar daar lijken velen toch hun vraagtekens bij te zetten. Tja, en dan zit er niets anders op dan weer in het boetebankje plaatsnemen.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Christian Louboutin en modeketen Zara vechten het ook in de rechtbank uit >

 

Volgens een juridische insider worden Domenico Dolce en Stefano Gabbana dit keer aangeklaagd voor het ‘weggelaten van cijfers en een onbetrouwbare winstverklaring’. Wanneer het proces van start zal gaan is nog niet bekend. Het is echter waarschijnlijk dat er haast achter wordt gezet aangezien volgend jaar alle aanklachten vervallen, omdat het verjaringsrecht dan opgaat. De ontwerpers wilden (nog) geen commentaar geven op de nieuwe aanklachten.