Bevestigd: Rihanna voor River Island

Het gerucht is nu dan eindelijk bevestigd: Rihanna werkt aan een spring/summer 2013-collectie voor het Britse River Island.

Begin maart vroegen we ons nog af of het écht waar zou zijn. De meeste roddels over modesamenwerkingen – Kanye West voor Topshop, anyone? – zijn flink uit de lucht gegrepen. Maar nu komt dan toch de aap uit de modische mouw: Rihanna werkt wel degelijk aan een stel items voor River Island. Ondanks dat dit eerst nog stellig werd ontkend.

 
PERFECTE MATCH
Wij vonden het al een vrij logische keuze. River Island heeft immers tal van kledingstijlen in de rekken hangen en ook RiRi houdt van een flink staaltje afwisseling (van flink wat bling en korte jurkjes in Amerika tot modische hipster in Londen tot een goede scheut designer in Parijs). We moeten nog wel even geduld hebben, Rihanna’s designs hangen vanaf volgend voorjaar in de rekken.

Advertisement - Continue Reading Below

 
PRIMEUR
Bij de Britse modeketen zijn ze in ieder geval in hun nopjes met de samenwerking: ´We voelen ons vereerd dat we het eerste modemerk zijn dat op deze manier met Rihanna mag samenwerken,’ zo leest de officiële persverklaring. ‘Rihanna is een stijl-icoon. Van street tot chic; ze geniet van mode. Zodra we de samenwerking met haar begonnen, wisten we dat dit een perfecte match zou zijn. Rihanna zal de collectie ontwerpen en wij zullen onze mode-ervaring met haar delen om een lijn te maken die haar fans fantastisch zullen vinden.´

Meest gelezen

 
Ook voor gaan sparen: Maison Martin Margiela voor H&M >

 
En Rihanna’s handen kriebelden ook al een tijdje. In de persverklaring: ‘Ik wilde al langere tijd een eigen collectie ontwerpen. River Island is hiervoor de perfecte partner en samenwerken met een Brits familiebedrijf trok me ook heel erg aan. Ik vind Londen erg inspirerend en River Island houdt ervan om plezier te hebben met mode. Ik kijk er naar uit met hen samen te werken en iets heel bijzonders te creëren.'