Bevestigd: Lana Del Rey voor H&M

Het wandelgangengerucht blijkt waar: H&M heeft aan WWD bevestigd dat Lana Del Rey model staat in de nieuwste fall-campagne.

En welja, de Zweedse modeketen liet haar ook maar meteen vereeuwigen voor de wintercampagne. Tja, als je dan toch bezig bent... Fotografenduo Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin tekende voor de job. Met dit stunning beeld als resultaat.

 

In de fall-advertentie is Del Rey te zien in een zachte vaalroze angora-sweater en dito gekleurde strakke broek. ‘The mood is very L.A. noir,’ aldus Donald Schneider, H&M’s creatief directeur. ‘It’s inspired by our fall collection.’ En door Lana’s eigen befaamde sixties look, dachten wij zo.

Advertisement - Continue Reading Below

 

AND... ACTION

Ondanks dat Lana al eerder werd gebombardeerd tot muze van Mulberry, met de Mulberry Del Rey-tas tot gevolg en een contract bij Next modeling agency in de pocket heeft, is dit haar eerste echte modellenklus. De bijbehorende campagnevideo wordt op 19 september pas gereleased en wordt naar verluidt een minifilm waarin Lana een cover van het nummer Blue Velvet zingt. De ingekorte versie hiervan zal als commercial op tv worden vertoond.

 

Al gehoord? Rihanna werkt aan een spring/summer 2013-collectie voor River Island >