Louis Vuitton X Mos Def

Zwaargewicht in de hiphopwereld Yasiin Bey, a.k.a. Mos Def, brengt ode aan zwaargewicht in boksen Muhammad Ali in een campagnefilm van Louis Vuitton.

Meest gelezen

Wat hebben Muhammad Ali, Mos Def en Louis Vuitton met elkaar te maken? Even uitleggen. Na onder andere de Russische staatsman Mikhail S. Gorbachev, balletdanser Mikhail Baryshnikov, voetbalspeler Pelé en Angelina Jolie, werd vorige maand bokslegende Muhammad Ali bekendgemaakt als de nieuwe hoofdrolspeler in Louis Vuittons Core Value-campagnes. Dit zijn campagnes van het label die niet over mode gaan, maar over de kernwaarden van het leven – volgens Louis Vuitton dan.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Reuring in de tent: Louis Vuitton gaat in hoger beroep tegen de makers van The Hangover Part II >

 

EERBETOON

Fotografe Annie Leibovitz legde Ali hiervoor, samen met zijn kleinzoon, al vast op de gevoelige plaat. Maar nu zijn er ook twee video's uitgekomen waarin hiphopgrootheid Yasiin Bey, beter bekend als Mos Def, rake uitspraken van Muhammad Ali ‘rapt’. Saillant detail: in de video’s is een grote rol weggelegd voor de Amsterdamse visual artist, graffiti writer, grafisch ontwerper en art director Niels Shoe Meulman.

Meest gelezen

 

Steam Films-regisseur Stuart McIntyre tekende voor de regie en er doen al geruchten de ronde over eventuele tracks van Mos Def met daarin materiaal uit deze video’s. Zelf zien? Astu: