Ferragamo brengt Marilyn Monroe-schoen opnieuw uit

Het Italiaanse luxehuis Salvatore Ferragamo brengt Marilyn Monroe's stiletto’s terug op de markt.

Eind juni vond in het Palazzo Spini Feroni in Florence de feestelijke opening plaats van de tentoonstelling ‘Marilyn’, Salvatore Ferragamo’s ode aan Marilyn Monroe in Museo Salvatore Ferragamo. Maar een expo alleen vond men bij Ferragamo, Marilyns favoriete schoenenontwerper toentertijd, niet genoeg. De hommage aan het – deze maand alweer vijftig jaar geleden – overleden icoon, gaat zelfs zo ver dat de speciaal voor Marilyn ontworpen stiletto's weer opnieuw wordt uitgebracht.

Advertisement - Continue Reading Below

 
STOUTE SCHOENEN

Even uitleggen: de Italiaanse ontwerper voorzag Marilyn immer van speciaal op maat gemaakte stiletto’s waarvan de hak iets lager was dan gebruikelijk, waardoor de neus van de schoen iets omhoog stond. Geniaal, want hierdoor kon de diva meer met de heupen wiegen, wat haar dat befaamde loopje opleverde. Bovendien leek ze door deze muiltjes slanker en langer en oogde haar derrière ronder. Wat een schoen al niet kan doen…

Meest gelezen

 
In het kader van de tentoonstelling in het Museo Salvatore Ferragamo in Florence worden enkele van deze unieke, met de hand gemaakte schoenen dus opnieuw op de markt gebracht, waaronder een paar rode Swarovski-kristallen pumps uit de film Let’s Make Love. Hoe, wat, waar en wanneer is nog niet bekend, maar we gokken dat liefhebbers haast en spaargeld nodig zullen hebben om de stiletto’s te bemachtigen.

 

Sneak peek: Jan Jansens orchidee-schoen >