Betsey Johnsons 'comeback'

De Amerikaanse designer Betsey Johnson komt met een gloednieuwe jurkencollectie.

Betsey Johnson failliet? Hoe kom je dáár nou bij. Verdwijnen naar de achtergrond komt niet voor in het woordenboek van deze flamboyante designer. En dus maakt de bijna zeventiger, terwijl ze in april dit jaar nog een 'chapter 11' aanvroeg (een soort financieel akkoordje met schuldeisers), doodleuk een 'comeback' met een nieuwe jurkencollectie. Kun je alleen maar respect voor hebben, nietwaar?

 
NIET TE STOPPEN

Advertisement - Continue Reading Below

Hoe de vork precies in de steel zit? Voor de nieuwe collectie ging Johnson een samenwerking aan met The Levy Group, die al meer dan vijf jaar haar partner in outerwear is. Volgens Donald Levy, directeur van The Levy Group, was het een ‘natuurlijke ontwikkeling’ om dit door te zetten in een nieuwe categorie kleding, zo meldt WWD. Lucky Betsey, want hoewel ze een hele bulk Betsey Johnson-winkels moest sluiten, hoeft ze het ontwerpen dus nog niet op te geven. Pensioneren? Zó 1995.

Meest gelezen

 

Echt weg is Betsey Johnson ondanks de financiële problemen eigenlijk niet geweest. Bekijk hier haar laatste show: a/w 2012 >

 
Johnson omschrijft de jurkencollectie, in prijs variërend van $99 tot $249, zelf als ‘pretty and punk, sweet and sexy, always rock 'n' roll’. We hadden niet anders verwacht. De immer positieve paradijsvogel heeft zelfs het snode plan gesmeed tijdens de aankomende New York Fashion Week een retrospective catwalkshow weg te geven waar haar nieuwe creaties ook al in voorbij zullen komen.

 
Pfoe, gelukkig maar. New York Fashion Week is natuurlijk geen New York Fashion Week zonder deze radslagenmakende oude rot in het vak.

 

Gisteren overleed mode-icoon Anna Piaggi op 81-jarige leeftijd. De modewereld reageert >