Rudi Gernreich revival

Oe-la-la. Het sexy Amerikaanse merk Rudi Gernreich, dat furore maakte in de jaren zestig, komt terug!

Voor iedereen die er in jaren zestig nog niet helemaal bij was: Rudi Gernreich wordt door sommigen geroemd als een van de meest originele en controversiële Amerikaanse ontwerpers van de jaren vijftig tot en met zeventig, waarna Gernreich zich verder vooral richtte op het maken van luxe soepen.

 

DE TONGEN LOS
In zijn hoogtijdagen maakte hij de tongen flink los met spannende zwembadcouture zoals het topless zwempak, de pubikini (met een vakje aan de voorkant waar het schaamhaar van de vrouw uitpiepte) en later het badpak met string. Ook is hij het brein achter de No Bra, de beha zonder beugel.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Gernreich stond verder bekend om zijn liefde voor futuristische looks en was gek op uniseks. Zijn mannelijke en vrouwelijke modellen droegen vaak hetzelfde. In die zin zou je hem kunnen zien als een voorloper van de mannentrend voor vrouwen. In 2003 bracht Rei Kawakubo van Comme des Garçons een aantal van zijn items terug in een capsule collectie.

 

Lees hier meer over modelabel Comme des Garçons >

 

DE ZOMER VAN 2014
Bronnen verklaarden aan WWD dat de mensen achter het project de wereldwijde trademarkrechten al hebben veilig gesteld. De eerste collectie zou het plankier in 2014 bereiken. Het bedrijf zou zich in New York vestigen en gaan handelen onder de naam Gernreich. Ook zou een recruitment team naarstig op zoek zijn naar design talent. We houden je op de hoogte.